Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΟΡΑΚΟΧΩΡΙΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ;


.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εγκαταλείπει την ορεινή οδό Αναγνωστοπούλου του Κολωνακίου και προτίθεται να εγκατασταθεί μονίμως στο Καρακοχώρι, στο κτήμα του εκ μητρός παππού του, αρχιάτρου Κωνσταντίνου Χριστόπουλου ή Χριστιά, με καταγωγή από το Χειμαδιό (Ρετεντού) του Δήμου Ωλένης.
.

Πρωτοχρονιά του 2002, λίγα λεπτά μετά την έλευση του Νέου Έτους, ο Πρωθυπουργός σπεύδει να ανταλλάξει 50.000 δραχμές με 145 περίπου ευρώ. «Με το ευρώ καλύτερα» έλεγε ο Σπύρος Παπαδόπουλος στη διαφήμιση του νέου νομίσματος. Καλύτερα, αλλά για ποιους;
.
Η θητεία του Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργού υπήρξε η μακροβιότερη της νεοελληνικής Ιστορίας και έχει συνδεθεί με τον «εκσυγχρονισμό», με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1997, με την είσοδο της Κύπρου και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την πραγματοποίηση μεγάλων δημοσίων έργων (συνοδευομένων από τις ανάλογες μίζες), με την κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας και τις ευχαριστίες προς τους Αμερικανούς, με την κρίση των ταυτοτήτων το 2000 και τέλος με την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2002, διαδικασία που έγινε εφικτή δια της «δημιουργικής λογιστικής» και της καταθέσεως ψευδών προϋπολογισμών.
.

Με το Γιώργο Παπανδρέου και το βουλευτή Ηλείας Γιάννη Κουτσούκο
.
Η θητεία του στην πρωθυπουργία έκλεισε με την παράδοση του δακτυλιδιού της ηγεσίας του κόμματος στο Γιώργο Παπανδρέου, στο σαλόνι του προς πώληση διαμερίσματος και με τη διαδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Κώστα Καραμανλή το 2004. Ακολούθησε μία δύσκολη περίοδος στις σχέσεις του με το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, που έλαβε τέλος με την απόσυρσή του από την πολιτική τον περασμένο Οκτώβριο.
.

Ο οραματιστής της «Ισχυρής Ελλάδας» αναγκάστηκε να παραδεχθεί μετά το ναυάγιο του Σαμίνα: «Αυτή είναι η Ελλάδα»
.

Το κτήμα του Χριστιά στο δρόμο από το Σκουροχώρι προς το Καρακοχώρι
.

Η ερειπωμένη εξοχική οικία του Χριστιά έτυχε εξαιρετικής ανακαινίσεως και αποτελεί υπόδειγμα για όλη την περιοχή
.

Ο τάφος του Ντίντη Χριστόπουλου στο Κοιμητήριο του Πύργου. Ο άτυχος αδελφός της μητέρας του Κώστα Σημίτη Φανής πέθανε σε νεαρή ηλικία στην Αθήνα ενώ σπούδαζε Νομική
.

Επιτύμβιο στο μνήμα του άτυχου νέου
.
Δεν είναι γνωστό αν τα φαντάσματα κάποιων από τα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών κάνουν την ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα της οδού Αναγνωστοπούλου βαριά και στενάχωρη. Το βέβαιο είναι ότι το κτήμα στο Κορακοχώρι, με τις πικροδάφνες και τις κουκουναριές, τα αμπέλια και τις ελιές, με την υπέροχη θέα προς τον Κυπαρισσιακό, από το Κατάκολο έως την Κυπαρισσία και τα βουνά της Αρκαδίας και η μοναδική θάλασσα του χωριού, θα εξασφαλίσουν ξένοιαστα και ευχάριστα γεράματα στον ιδιωτεύοντα πρώην πρωθυπουργό. Ας είναι η παραμονή του στα πατρογονικά ευχάριστη!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: